Яне от Сандански щурмува Гинес - отново вързан и в чувал!

Човекът амфибия за пореден път ще плува под вода в Охридското езеро
Обновена: 10 юли 2018 07:13 | 10 юли 2018 07:12,
15
Яне от Сандански щурмува Гинес - отново вързан и в чувал!
Снимка: "Монитор"

Амбицията на Яне Петков от Сандански е да атакува рекорд на Гинес. 64-годишният мъж, наричан още Човекът амфибия, ще плува в Охридското езеро, в чувал със завързани ръце и крака.

Поредният опит за рекорд на смелчагата ще се проведе на 24 юли, на Охридското езеро, където преди няколко години Яне плува 2300 м под вода, пак опакован в чувал и с вързани крака и ръце.

Още по темата

Община Петрич и кметът Димитър Бръчков, както и от сдружение Национален съюз "Спорт и сигурност" подкрепят изцяло оригиналното хрумване на Яне Петков, пише "Монитор".

Той замина за Охрид заедно с екипа си вчера, 9 юни, за да има време за адаптация и тренировки в Охридското езеро. Целта на Човека амфибия от Сандански е да подобри рекорда на индиеца Гопал Карди.

През 2013 година Карди успява да преплува около 3071 метра в Индийския океан с вързани ръце и крака. "За мен няма проблем да подобря рекорда на Гинес.

Често обичам да повтарям, че  основната ми цел винаги е била да доказвам колко необятен е човешкият дух и че човешките възможности нямат граница", казва Яне Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом г-н Кметът на Петрич подкрепя официално инициативата, някой да му потърси обяснение, що ще този индивид с националистическа македонска емблема на снимката до Яне от Сандански.
9
0
 
5
 
! Отговори
Швенти-капели преди 5 години
До ЩерюНе е под вода - плува над водата по гръб, диша си и се оттласква само с краката. Не знам каква е сложнотията тук - с малко тренинг всеки опитен плувец би го сторил.
8
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Как диша под водата тоя, бре? 2300 метра преплувани под вода...
7
2
 
3
 
! Отговори
Тежководолаз преди 5 години
Другият път - Яне с един голям камък на шията.
6
1
 
6
 
! Отговори
Сандански преди 5 години
Гребеца облечен с фланелка с македонското знаме и на лодкате се вее македонското знаме .Браво македонци ! Браво Яне ! Супер сте !
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОНСТАНТИНОВ ОДБОР -Това пък какво трябва да значи - НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ ГРАМОТНО ХОРААААА
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОНСТАНТИНОВКЪДЕ ПРОПУСКАШ ЧЕРЕПА И МИТЬО ОЧИТЕ НЕ Е КОЛЕГИАЛНО СПОРТМЕНТСКО КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ЧУДОВИЩАТА И ЗЛОДЕИТЕ В КОЯТО ЧЛЕНУВАТ !
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЧИ ВЧЕРА ГЛЕДАХ ФИЛМА БОКЛУКЧИИТЕ ПО ФОКС ИЛИ ФОКС ЖИВОТ БЕШЕ ЗАПИС ОТ СЪБОТА МАЙ!ТЕ НАМЕРИХА ОСКАР В *** И СТАНАХА ИЗВЕСТНИ!! ЗАРАДИ ФАКТА, ЧЕ ПОЧНАХА ДА ИМ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ СЕ ПРИСТРАСТИХА КЪМ ТОВА ДА ИМ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ !ТУК Е СЪЩОТО ТОЗИ ИСКА ДА МУ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ ПРЕДИ ДА УМРЕ
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То като го видиш какъв е и какво друго да очакваш.
1
7
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 5 години
Глупотията и тя няма граница.